Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdésnek ime néhány oldal ahol részletesen rá lehet keresni egy-egy tünetre, betegségre és megfelelő szert lehet találni.

http://homeopatia.medon.hu/index.php?mid=12

http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteAboutUs

http://homeopatia.proboards21.com/index.cgi

http://www.csaladinet.hu/kisokos/homeopatia/egy_specialitas_kohoges_ellen/

Igyekszem ezt az oldalt a lehető legérthetőbben, legátláthatóbban megszerkeszteni.

Ha bármilyen kérdés van igyekszem utánajárni és legjobb tudásomnak megfelelően válaszolni. Leszögezném azonban, hogy nem vagyok orvos csak egy szülő aki már egy ideje csak homeopátiával igyekszik gyógyitani a gyermekeit.

A szerek bevétele előtt és után 20percel sem enni, sem inni sem pedig mentolos dolgokat rágcsálni vagy fogatmosni nem szabad. Ezek csökkentik illetve teljesen megszüntetik a hatást.

------------------------------------------------------------------------------------------

A homeopátiás gyógyszerek eredete

A homeopátiás gyógyszerek természetes anyagokból (ásványi, növényi, állati eredetű) speciális módon készülnek. Döntő mértékben növényi eredetűek (kb. 65%).

A növényi eredetű homeopátiás szerek javallatai az alacsony potenciáknál többnyire megegyeznek a fitoterápiában használatos indikációkkal, illetve e készítményeknek olyan új tulajdonságaik is vannak, amelyek a potenciálás során jelennek meg. Ezek a gyógyszerek készülhetnek a növény egészéből vagy egyes részeiből; például hajtásából, gyökeréből, virágjából a homeopátiás gyógyszerkönyv megfelelő előírásai szerint.

A homeopátiás hatóanyagok második csoportját az ásványi anyagok alkotják (kb. 28%) ezek valódi ásványok, fémek és egyéb anorganikus anyagok.

Az állati eredetű szerek száma sem elhanyagolható (kb. 5%). Többek között rovarok, mérges kígyók, békafajok, sőt még a tintahal is szerepel a számításba jövő állatok között.

A fenti hatóanyagokon kívül a homeopátia nozódákat (bioterápiás szereket), vagyis betegségokozó anyagokat (kórokozó, betegtől származó produktum) is alkalmaz. Ezeket szintén speciális eljárásnak vetik alá, hogy a homeopátia elvéhez híven, mellékhatás-mentesen gyógyítsanak.

Hígítások és potenciák

Hahnemann kísérleteinek kezdetén viszonylag nagy dózisokkal dolgozott, aminek következtében előfordult, hogy a beteg állapota átmenetileg súlyosbodott. Ezt primér rosszabbodásnak nevezte el. Annak érdekében, hogy ezt a legalacsonyabb szinten tartsa, áttért a fokozatos hígításokra.

A hahnemanni gyógymód egyben különleges gyógyszergyártási módszer kifejlesztését is jelenti, melynek szabályai a mai napig érvényesek.

Ugyanakkor arra is felfigyelt, hogy paradox módon az egymást követő hígítások során a gyógyszer hatása is növekedett. Ezt követően már nem is hígításnak, hanem potenciálásnak vagy dinamizálásnak nevezte el az eljárást. (potencia = képesség, hatásosság, hatványkitevő).

A kiindulási anyagok minőségét, előállításának módját, körülményeit a gyógyszerkönyvek szabályozzák. Az eredeti anyagok tulajdonságai határozzák meg a feldolgozás módját, a további hígítások kialakítását. Az őstinktúra jelölése - ahogy a Materia medicában is találkozik vele az olvasó - TM (tinctura mater, illetve CH)

A potenciák megválasztása

Erősségük alapján a potenciákat három részre bontjuk. Megkülönböztetünk alacsony, közepes és magas potenciát.

Alacsony potencia: TM, D2-D6, 5 CH.
Közepes potencia: D12, 9 CH.
Magas potencia: D30, D200, 15 CH, 30 CH, 200 CH.
Igen magas potencia: 200 és 1000 CH, ezek használatát csak orvosi megbeszélés alapján javasoljuk.

Az alacsony és részben a közepes potenciák fizikai, testi tüneteket gyógyítanak. A magas hígítások alkalmazásánál már számos tünet pontos egyezése szükséges a gyógyszerképpel. Pszichés problémákra, tünetekre, krónikus betegségekben is javasolhatók, emiatt ritkábban vagy rövidebb ideig kell szedni őket. A magas potenciák használatához homeopata orvos segítségét érdemes igénybe venni.

Szükség esetén az 5 és a 9 CH, valamint a 15 és a 30 CH egymással helyettesíthetők. A 9 és a 15 CH egymással való helyettesíthetősége határeset, kérdezze meg erről orvosát.

Gyógyszerformák

A homeopátiás gyógyszereknek két nagy csoportja van.

A monokészítmények egyetlen kiindulási anyagot tartalmaznak, és többnyire "golyócska" kiszerelésűek. A globulusok (golyócskák) folyékony hígításokból készülnek, melyekkel a semleges szacharóz golyócskákat zárt edényben átitatnak, majd megszárítanak. A golyócskák potenciája azonos az impregnálásra használt oldat potenciájával.

Komplex szerek - ezek a gyógyszerek bevált indikációkra, klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hatásukban közelálló, potenciált monokészítmények kombinációi. Az így kapott gyógyszereket általában orvosok állítják össze, és fantázianevet adnak nekik. A komplex szerek általában tabletta kiszerelésben kaphatók, de léteznek szirup, kenőcs, injekció formában is.

Tárolás, eltarthatóság

A szereket szobahőmérsékleten ajánlott tárolni, nem kell hűtőszekrénybe tenni, de napsugárzás, erős hőhatás ne érje őket. A homeopátiás gyógyszereket ne tartsuk erős illatú anyagok, illóolajok, parfümök és sugárzó készülékek, például mikrohullámú sütő, mobiltelefon, tv-készülék közelében.

Megfelelő tárolás mellett a homeopátiás gyógyszerek 5 évig eltarthatók.

Mivel a magas színvonalú gyártás elvei (GMP) szerint gyártott gyógyszer magában foglalja a minőségbiztosítást is, a gyógyszer eredeti csomagolásának felbontásával a gyógyszerész magára vállalja az egyébként gyógyszergyári felelősséget.

A homeopátiás terápia alkalmazhatósága és előnyei

A homeopátiának természetesen szintén megvannak a maga korlátai. Reaktív terápiás módszerként a határai odáig érnek, amíg a szervezet reakciós képességei tartanak. Egyes betegségek túlmutatnak a homeopátia hatásterületein: ilyenek a súlyos, akut orvosi vagy sebészeti esetek, melyek azonnali beavatkozást igényelnek. Éppen ezért a homeopátia nem teszi feleslegessé a klasszikus orvostudományt. Ugyanakkor egy műtét utáni lábadozás során ismét célszerű lehet a homeopátiás gyógyszerek alkalmazása, hogy a beteget véglegesen meggyógyítsák. Ezenfelül a homeopátia lehetőséget ad a gyógyszeres túlterhelés és az abból eredő ártalmak következményeinek kivédésére.

 1. Sokszoros hígításuk miatt a szerek semmilyen mellékhatást nem okoznak.
 2. Túlérzékenységi, allergiás reakciók nem lépnek fel, hozzászokás nem alakul ki.
 3. A hagyományos gyógyszerekkel kombinálhatók.
 4. Hozzászokás nem alakul ki.
 5. A jól kiválasztott szerek gyógyítják az akut és a krónikus betegségeket.
 6. E gyógyszerek betegségmegelőzésre (prevencióra) is alkalmasak, amiben komoly szerepe van az alkati kezelésnek.
 7. A homeopátiás szerek alapvető tulajdonsága, hogy serkentik az öngyógyulási mechanizmusokat a szervezetben, erősítik az immunrendszert.
 8. Csecsemőknek, kisgyerekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, időseknek is adhatók, dózismódosítás nélkül.
 9. Az alapanyagok természetes eredetűek

Betegség esetén homeopátiás szerekkel el lehet kezdeni az öngyógyítást. Ha azonban a tünetek, súlyosságuktól függően, pár nap múlva nem javulnak, minden esetben szükséges az orvosi kivizsgálás és ellátás

 

 

Homeopátia gyermekeknek

A homeopátia olyan alternatíva a szokványos kezelési módok, gyógyszerek mellett, amely biztonságos, nem toxikus, ugyanakkor hatásos, gyors enyhülést, gyógyulást hoz.

Tény, hogy a gyermekek nagyon jól, a felnőtteknél jobban reagálnak a homeopátiás terápiára, mert az ő esetükben betegség természetes lefolyását, gyógyulási képességüket még nem torzítja el sok hagyományos gyógyszer szedése. Alkalmazása néhány alapvető szedési szabály megtartása mellett egyszerű, a gyermekek készségesen együttműködnek, szívesen beveszik az édes golyókat. Több golyó esetleges bevétele esetén sem kell gyógyszermérgezéstől tartanunk, esetleg a szerre jellemző tünetek erősödhetnek fel. Ilyenkor megfigyelésen kívül másra nincs szükség.

Homeopátiás kezeléssel nemcsak gyorsabban gyógyulnak a gyermekek, hanem ritkábban lesznek betegek, az immunrendszerük is erősödik. További fontos szempont, hogy a szülők aktívan részt vehetnek gyermekük gyógyításában, egészségük megőrzésében, hiszen a homeopátia alapja a megfigyelés. A gyermekeket ugyanis személyiségének és nem kizárólag betegségének megfelelően kezeljük. A homeopátia célja az öngyógyító mechanizmus serkentése és nem a betegségek elnyomása.
A homeopátia további előnyei a gyermekeknél:

 • Már újszülött kortól kezdve alkalmazható
 • Nincs mellékhatása
 • Nem okoz gyógyszerallergiát
 • Erősíti az immunrendszert
 • Összeegyeztethető más, hagyományos kezelési formákkal
 • Alkalmas testi és lelki panaszok gyógyítására

Akut betegségek esetén, sérülések esetén is alkalmazhatók - fontos azonban megjegyezni, hogy nem kielégítő vagy elhúzódó gyógyulásnál, krónikus esetben mindig kérnünk kell gyakorlott homeopata orvos segítségét, aki hagyományos orvoslási és a homeopátiás ismeretekkel is rendelkezik és folytatni tudja a kezelést.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

In jammed cranium introduces views.

(iyopagewa, 2019.05.05 10:01)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Dr Prescription</a> fdf.clfi.borosszilvi.eoldal.hu.pgl.bf http://mewkid.net/buy-prednisone/