Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tgyás lejártától a gyermek 2. életéve betöltésének napjáig jár és a díj összege a naptári napi átlagkereset 70 %-a, 2007-ben maximum 76.339 Ft. A maximális érték a minimálbér kétszeresének a 70%-a, vagyis az előbb említett összeg.

Ha a gyermekgondozási díjat ugyanazon gyermek után és ugyanazon személy számára ismételten állapítják meg, úgy a díj összege azonos lesz az első ízben megállapított díj összegével.

Néhány gyakoribb ellátás összege:

2006-os minimálbérből (évi bruttó 750.000 Ft jövedelem, kieső idő nincs) számított bruttó GYED 30 napos hónapban 39.483 Ft, ugyanez 31 napos hónapban 40.799 Ft.
 
Maximális gyed: bruttó 91.700 Ft
Nettó: 76.399 Ft

3 vagy több gyerek utáni családi kedvezménnyel nettó 83.905Ft.

2006-tól a minimálbér kétszereséből megállapított és a maximális gyed egybeesik, vagyis a 180-nál több bérezett napból, minimálbér kétszeresét meghaladó bér után ugyanannyit kap a kismama, mint a 180-nál kevesebb bérezett napból, minimálbér kétszeresét meghaladó átlagból megállapítva. A +180 napból megállapított gyed viszont a következő évben emelkedik az akkori maximumig, feltéve, hogy az átlag ezt engedi, míg a minimálbér kétszereséből megállapított akkor sem változik, ha jövő évben nő a minimálbér.

Ki jogosult rá?

A gyermeket saját háztartásban nevelő
– biztosított szülő, aki a gyermekgondozási díj igénylését – a gyermeket szülő anya esetén a szülést – megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt,
– továbbá az a szülő is, akinek a biztosítása a  terhességi-gyermekágyi segély folyósítása alatt szűnt meg.

Az előzetes 180 nap biztosítási időbe a tényleges biztosításban töltött időn túl beszámít még:
– a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély

– a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

Hol és mikor igényelhető?

 

A terhességi-gyermekágyi segély megállapítása iránti igényt a munkáltatóhoz (munkanélküli esetében a munkaügyi központhoz) kell bejelenteni, akkor is, ha passzív jogon igényeljük. Ha passzív jogon igényeljük, akkor is az utolsó munkáltató az illetékes. Egyéni és társas vállalkozók és egyéni megállapodás alapján fizetők is közvetlenül az Egészségbiztosítási Pénztárnál igényelnek ellátást.

Az igényt a
– társadalombiztosítási kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetén a kifizetőhely,
– ha nincs kifizetőhely, illetve az igénylő egyéni vagy társas vállalkozó, akkor a vállalkozás székhelye szerint illetékes Megyei (Fővárosi) Egészségbiztosítási Pénztár bírálja el és folyósítja.

Ha a munkáltató nem rendelkezik társadalombiztosítási kifizetőhellyel, az igényt abban az esetben is a munkáltatóhoz kell benyújtani, s majd ő továbbítja a székhelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztár részére.

Az igény benyújtást megelőző 6. hónap első napjáig lehet visszamenőleg igényelni.

Okmányok:

 

– GYED igénybejelentő lap

Az igénylő
– személyi igazolványa,
– lakcímnyilvántartó kártyája,
– adóazonosító jelét tartalmazó adókártyája,

Az igénylő és a gyermek(ek)
– TAJ kártyája.

A gyermek(ek)
– eredeti születési anyakönyvi kivonata.

– Magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat záradékolt példánya.

Nem kifizetőhelynél történő igényléskor a munkáltató által kitöltött
– “Foglalkoztatói igazolás a terhességi-gyermekágyi segély megállapításához”,
– “Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához” - ez csak akkor kell, ha az igénylés és az előző év január 1. között más munkáltatónál is dolgozott az igénylő.
– “Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról” (Köznapi nyelven ez a TB kiskönyv)

 

A GYED alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet a táppénzszabályok szerint állapítják meg.

Az ellátás napi összegének megállapításánál jövedelemként azt az összeget veszik figyelembe, amely után a biztosított szülő egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt. A prémium, jutalom összegét, valamint az egyéb nem rendszeres jövedelmet arra az időszakra kell figyelembe venni, amikor kifizették.

Az ellátás alapját az irányadó időszakban elért jövedelem alapján állapítják meg.

A GYED az irányadó időszakban elért átlagkereset 70%-a.  

a)    Ha az előző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor ez a legalább 180 napi tavalyi jövedelem a GYED alapja. 

b)    Ha így nincs meg a 180 nap, de közvetlenül a GYED 1. napja előtt (a tárgyévben, vagy 2 évből együtt) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelemből számolják a GYED.  

c)   Ha van valahány bérezett nap, de sehogy sem jön össze a 180, akkor az 1-179 napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a GYED alapja. 

d)   Ha egyetlen bérezett nap sincs, pl. mert végig táppénz, tgyás, gyed, gyes volt, akkor alkalmazottnál az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap, egyéni és társas vállalkozónál pedig a minimálbér.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.