Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oka sokféle ? lehet baktérium vagy vírus, sebészeti beavatkozást igénylő betegség következménye (vakbélgyulladás, bélcsavarodás), emellett okozhatja túl sok étel fogyasztása, ételallergiák, egészen kicsiknél pedig gyakran kíséri a középfülgyulladást. Magas láz, fejfájás, nyaki fájdalom jelentkezése esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni!

ANTIMONIUM CRUDUM 9 CH

(eleinte) minden hányás után 5 golyó, majd ritkítani Étel ízű felböfögés, a gyomor telítettség- és nyomásérzésével. Túlevés miatti hányás, erős hányinger után nagy mennyiségű emésztetlen étel hányása, de ez nem hoz megkönnyebbülést. A nyelv vastag, fehér lepedékkel bevont, a beteg szomjas.

ARSENICUM ALBUM 9 CH

minden hányás után 5 golyó, majd ritkítani Erőteljes hányás, maró jellegű hányadék, gyors elgyöngüléssel és fázékonysággal. A kicsi állapota éjfél és hajnali 3 óra között romlik. Keveset iszik.

BRYONIA 9 CH

napi 2-3x5 golyó A hányás gyakran epés, keserű. A gyermek nagy mennyiségű hideg vizet kíván, szája nagyon száraz. Minden panasza romlik mozgásra.

IPECA 9 CH

minden hányás után 5 golyó Állandó heves hányinger, amelyet görcsös, bőséges, nyákos hányás követ, de az nem hoz megkönnyebbülést. A hányás ellenére a nyelv tiszta. Hasmenés is jelentkezhet, a széklet erjedt szagú, zöld, néha véres. A nyelv nedves marad, feltűnő a bőséges nyálfolyás és a szomjúság hiánya. Hányással járó köhögések esetén is áldásos hatású.

NUX VOMICA 9 CH

minden hányás után 5 golyó Evés után kis idővel felböfögés, savanyú szájíz, a gyomorban kellemetlen nyomásérzet. Görcsös öklendezés, savas, nehéz hányás, de megkönnyebbülést hoz. Főleg túlzott étel-, italfogyasztást követően jelentkezik. A gyermek panaszolhatja, hogy úgy érzi, mintha a gyomrában kő volna. Ingerlékeny, fázós. A nyelvén sárgásfehér lepedék jelenhet meg. Éjjel 3 órakor, reggel és hűvös hatására rosszabbul van.

PHOSPHORUS 9 CH

minden hányás után 5 golyó Gyorsan kialakuló hányás, mindent azonnal kihány. Hideg innivalót kíván, de az elfogyasztott folyadékot, amint megmelegszik a gyomrában, kihányja. Gyomra ég, meleg italtól undorodik.

VERATRUM ALBUM 9 CH

napi 2-3x5 golyó Hasmenés és hányás együttesen jelentkezik, kimerültség, ájulásérzet lép fel a nagy folyadékvesztés miatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.