Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÁZAS BETEGSÉGEK FOKOZATOSAN KIALAKULÓ LÁZ

BRYONIA 15 CH

napi 2-4x5 golyó Folyamatosan fennálló vagy hullámzó láz, erős szomjúsággal és bőséges verejtékezéssel. Száraz és fájdalmas köhögés, erős fejfájás kísérheti. A gyermek bármiféle mozgásra rosszabbul érzi magát. Egyedül szeretne maradni, mogorva is lehet.

FERRUM PHOSPHORICUM 9-15 CH

napi 2-4x5 golyó Nem túl magas, lassan emelkedő láz, az arc hol kipirult, hol sápadt. Száraz, rohamokban jelentkező, fájdalmas köhögés, orrvérzés hajlam kíséri. Ez az állapot elsősorban fiatal, sápadt, sovány egyéneknél gyakori.

GELSEMIUM 9-15 CH

napi 2-4x5 golyó Influenza esetén gyakran szóba jövő szer! Közepes vagy magas láz, fokozatos kifejlődéssel. Hidegrázás, reszketés, izomfájdalom valamint szorongás, bőséges verejtékezés kíséri. Feltűnő a szomjúság hiánya. Fejfájás jelentkezhet elnehezült szemhéjjal, látászavarral. A meleg ront a kis beteg állapotán.

LÁZAS BETEGSÉGEK HIRTELEN JELENTKEZŐ MAGAS LÁZ ESETÉN

Bármely betegség, így torokgyulladás, hörghurut, gégehurut stb. kezdődhet az alábbi módokon:

ACONITUM 15 CH

akár óránként 5 golyó a verejtékezés megindulásáig Hirtelen, főleg éjfél körül kiugró magas láz, hidegrázással, szapora szívműködéssel, heves szomjúsággal. A bőr száraz, kipirult. A betegség kiváltó oka lehet hirtelen lehűlés, erős hideghatás, száraz szél. Szorongás, izgatottság, nyugtalanság kíséri a lázat, a gyermek jobban van, ha elindul a verejtékezés.

APIS 15 CH

akár óránként 5 golyó Gyorsan kialakuló, közepes láz, feltűnő a szomjúság hiánya. Száraz bőr váltakozik verejtékezéssel. Csípő, égető, szúró fájdalmak kísérhetik, főleg a torokban, jólesik a hideg borogatás.

BELLADONNA 9-15-30 CH

akár óránként 5 golyó Gyorsan jelentkező láz, magasra szökhet. Bőséges verejtékezés, lüktető fejfájás, az arc kipirult, forró. A nyirokcsomók gyakran érintettek, duzzadtak! A kicsit zavarja a fény, hunyorog, kívánja a csendet. Állapota romlik erős fényre, zajra, érintésre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

L.Szijjarto@pasana.nl

(dr.Szijjártó László gyermekorvos, 2008.08.13 14:40)

A láz nem veszélyes, söt hasznos is lehet ellentétben a lázfóbiás közhiedelemmel és elavult orvosi álláspontokkal. A lázgörcs nem elözhetö meg lázcsillapitással és lázcsillapitás nem szükséges lázgörcs alatt. Ezt sajna ma még kevesen tudják a hazai (gyermek)orvosok és oktatóik között.
A láz csillapitása csak a közérzet javitása céljából indokolt. Ez esetben olyan lázcsillapitáts kell választani, ami hatékony és biztonságos és nem kellemetlen a beteg számára.
Ez az oka, hogy a fizikai lázcsillapitást( priznic, hütöfürdö) már nem javasolják, mert a gyermekek zöme csak szenved töle, hiába eredményes. A homeopatiás szerekröl meg sehol egy megbizható tudományos igényü vizsgálat, mely bizonyitaná, hogy hatásosak és biztonságosak. Ezeket ezért nem célszerü adni. Igy maradnak a jól bevált lázcsillapitó gyógyszerek de csak a megfelelö dózisban és csak akkor, ha a beteg szenvedése használatukat indokolja.
Bövebb információ a www.home.hetnet.nl/~szijjarto/index.html honlapon.
Vagy a wikipediaban a lazfóbia címszó alatt.