Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem akarok iskolába menni!

Nem akarok iskolába menni!Intő jel, ha a gyermek nehezen hoz döntéseket, sokáig gondolkodik olyan egyszerű kérdéseken, hogy mit egyen reggelire, vagy mit vegyen fel. A megoldás felé vezető legelső lépés az, hogy megtudjuk, mi okozza a problémát. Lehet, hogy egy erőszakos gyerek teszi nehézzé a napokat az iskolában, vagy a tanárral adódtak konfliktusok. Az iskola követelményei lehetnek túl megterhelőek, nincsenek sikerélmények, vagy ellenkezőleg, túl lazák, és a gyermek unatkozik. Olvasási, beszédértési nehézségek is állhatnak a háttérben, vagy egy régi lemaradást nem bír behozni a kisgyermek. Az őszinte beszélgetés sok egyszerű gondot megold. Ha az elfojtott érzelmek miatt szenved egy gyermek, jó ötlet a napi naplóírás is. Az iskolai munkát szervezetté, a napi beosztást követhetővé, állandóvá kell tenni.

Fontos tudni, hogy az érzelmileg, szellemileg túlterhelt gyermekek könnyebben lesznek betegek a téli időszakban. Érdemes kipróbálni a homeopátia "szelíd" gyógyszereit stresszoldásra is. Ezzel erősebbé, hatékonyabbá tudjuk tenni immunrendszerünket is.

Homeopátiás szerekkel enyhíthetjük az álmatlanság és az egyszerű stresszes helyzetek okozta problémákat, mellékhatások nélkül. Ha a tünetek nem javulnak, érdemes gyakorlott homeopata orvoshoz fordulni!

Jól használható homeopátiás komplex szer az elalvás megkönnyítésére és a nyugodt pihenés biztosítására, a Sedativ PC, amelyet gyerekek is biztonságosan szedhetnek.

Ha egy félénk diák a másnapi megmérettetéstől megijed, éjszaka többször felriad, nyugtalan, remeg, Gelsemium 15 CH-ban enyhíthet a panaszokon.

Ha dolgozat, vizsga vagy közönség előtti szereplés miatt szorong, mert már előre fél, hogy minden rosszul sül el, zaklatottan alszik, gyomorfájdalommal és hasmenéssel ébred, időnként szédül és feladatát képtelen összeszedetten elvégezni, csak kapkod ide-oda, Argentum nitricumot adhatunk 15 vagy 30 CH-ban.

Előfordul, hogy a gyerekeket túl sok, számukra szinte befogadhatatlan jó és kellemes élmény éri napközben és emiatt éjjel képtelenek aludni. Ilyenkor a kávéból készült Coffea tosta 15 CH segíthet az álmatlanság elűzésében.

A fáradékony, ingerlékeny, szellemileg túlterhelt, fejfájós tanulók szere a Kalium phosphoricum 15 CH-ban.

Ha a szellemi kifáradást követően jelentkező fejfájás és kifejezett ingerlékenység evésre javul, akkor az Anacardium adható 15 CH-ban.

A Phosphoricum acidum a gyors testi növekedés, a lezajlott betegség vagy a szellemi túlterhelés által okozott kimerülés gyógyszere. A nyomó jellegű fejfájás ekkor a fejtetőn jelentkezik. Akiknek fejfájása és látása szellemi erőkifejtéskor rosszabbodik, alvás közben hirtelen izomrángás miatt rángatózik a lábuk, azoknak Zincum metallicum javasolható 15 CH-ban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.