Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerekgyógyászat

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

A szénanátha tünetei hasonlítanak a megfázáséhoz, de ilyenkor nem fertőzés, hanem a szervezet ártalmatlan anyagokra adott rendellenes reakciója áll a háttérben. Aki "gyakorló" allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is.

Acidum phosphoricum - fájdalmatlan hasmenésÉrdemes azonban tudni, hogy számos homeopátiás szer alkalmazható kiválóan az allergia tüneti kezelésére, mellékhatások és korhatár nélkül. Ilyen például a CORYZALIA, egy náthára speciálisan összeállított komplex homeopátiás készítmény. Ha a szem könnyezése, viszketése jellemző, a CORYZALIA kiegészíthető az EUPHRASIA nevű szerrel. A HISTAMINUM az allergiás reakció során felszabaduló, és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti, bármely allergiás folyamatnál alkalmazható.

A rovarcsípéseknél a rovar nyála vagy mérge válthat ki allergiás reakciót. A csípés helyén viszketést, fájdalmat okoz, a bőr megduzzad és kivörösödik. Trópusi országokban a csípések ellen indiai citromfű olaj és víz keverékével (1 pohár vízbe 5 csepp olaj) kenik be a szabad bőrfelületet. A sebre helyezett jégkocka enyhíti a fájdalmat. Pók vagy skorpió csípése után, illetve ha a méh vagy darázs csípése légszomjat, hányást vagy fulladást okoz, azonnal orvoshoz kell fordulni! A duzzadt, ödémás rovarcsípések szere a méhecskéből készült APIS, a szúrásoké a LEDUM. A LEDUM szúnyogcsípések megelőzésére is jó. Ha a csípés helye kékes-vörös, TARENTULA a választandó szer.
A csalánkiütések jól kezelhetők a csalánból készült URTICA URENSSEL. E viszkető bőrelváltozás onnan kapta a nevét, hogy csaláncsípés hatására mindenkin megjelenik. A csalánkiütést legtöbbször élelmiszer, szúrós növény, vagy rovarcsípés okozza. Ha a beteg nagyon nyugtalan, a kiütés vörös és fáj, a mérges szömörcéből készült RHUS TOXICODENDRON lesz hatásos. Ha a csalánkiütés gyógyszer szedése után jelentkezik, vagy átterjed a torokra és a szájüregre, orvosi segítséget kell kérni.

Milyen szereket érdemes magunkkal vinni egy utazásra?

Egy egyszerű fertőtlenítő, sebtapasz, lázcsillapító mellé az alábbi homeopátiás útipatika javasolható:

Arnica Montana - sérülésekre

Acidum phosphoricum - fájdalmatlan hasmenés
Aconitum - láz és sokk szere
Aloe - nyákos hasmenés
Apis - csípések, duzzadt torok, napégés
Arsenicum Album - romlott étel okozta tünetek
Belladonna - napszúrás, láz, torokgyulladás, fej és fülfájás
Cantharis - hólyagos égés, felfázás
Chamomilla - fogfájás, kólika, nyűgös gyermek, fülfájás
Euphrasia - szemirritációk
Glonoinum - napszúrás
Histaminum - allergiás reakciók csökkentése
Ledum - szúrt sebek, rovarcsípés
Natrium muriaticum - székrekedés
Urtica Urens - csalánkiütés
Oscillococcinum - vírusfertőzések
Cocculine - tengeri betegségre
Coryzalia - náthára
Homeogene - torokpanaszokra
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.